Reservissä vuosina 1998 - 2005


 
Syksyn 1998 vuosikokous pidettiin Säkylän Huovinrinteellä, Porin Prikaatissa. Osanottajia tässä kokouksessa oli 14 miestä. Kuvassamme porukka ryhmittyneenä ”ns. viralliseen kurssipotrettiin” Porin Prikaatin maineikkaan muistokiven eteen.Vasemmalta: Nykänen, Saras, Virta, Heikkala, Karjalainen, Tolla, Kärnä, Vuorimaa, Jaskanen, Virmavirta, Ruohtula, Grönqvist, Seeve ja Rasehorn. 
Ennen kuin siirryttiin päiväohjelman koulutukselliseen puoleen eli luennoille ja ”koulutustarkastukseen” sekä ajeluihin Paseilla ja Nasuilla, niin nautittiin maukas sotilaan ateria varuskunnan ruokalassa. 
Tutustuimme luonnollisesti maavoimien koulutukseen Porin Prikaatissa. Meille esiteltiin niin Pasien kuin myös Nasujen toimintaa sekä vietiin ”ajeluille” kyseisillä vehkeillä.

Saimme rautaisannoksen tietoa FRDF (Finnish Rapid Deployment Forces) toiminnasta sekä rauhanturvaamiskoulutuksesta.

Lännen Sokeri tarjosi iltapalaa ja saunomista Pyhäjärven rannalla, jossa myös vietiin läpi kokousasiat ja kilpailut. Yöpyminen varuskunnan kurssilaisten asunnoissa. 
Syksyllä 1999 kurssi kokoontui Helsinki-Vantaalla sijaitsevassa Ilmailumuseossa mieslukuisasti. Museon jälkeen vietimme iltaa jälleen tutussa Kenraalisaunassa herkutellen, saunoen ja kilpaillen. Kuvassa kenrl Pepe Tolla riemuitsee päästessään eroon ns. "Sotilaan Stigusta", joka on ollut kokoontumisten alkuajoista saakka kiertopalkintona aktiiviupseereiden osakilpailussa. Siviilit kilpailivat ”Siviilin sauvasta” (joka oli kyhätty Viiman sauvasta sekä Stigun kaasu- ja seosvivuista). Kolmas kiertopalkinto on ollut kaikkien kesken kilpailtu herrasmieskilpailun ”Mulkku” (it-tykin 46 mm ammus).
Lokakuun 2. päivänä v. 2000 kokoonnuimme Puolustusvoimien Koulutuksen Kehittämiskeskuksessa Tuusulassa. Saimme rautaisannoksen tietoa asevoimiemme administraation tästä puolesta. Kuvassa 21 herraa auditoriossa kuuntelemassa laitoksen johtajan, eversti Kari Kokkosen tervetulosanoja ja esitystä keskuksen toiminnasta .  Meille näytettiin myös erinomaisia koulutusfilmejä tämän päivänpuolustuslaitoksesta.
Virallinen vuosikokous pidettiin jälleen kerran Pääesikunnan Vartiotuvassa, jossa tällöin olimme jo viidettä kertaa! 
Kokousta johtivat luonnollisesti Iki-puheenjohtaja II, kapteeni (res.) Reijo Virmavirta. Iki-sihteerinä toimi kenrl Pepe Nykänen -luonnollisesti.  
Saunominen toimii vahvana ”male bonding”-rituaalina tällä kertaa poikkeuksellisen ylellisissä puitteissa uima-altaineen ”kenraali-saunassa”. Kylläpä taas meidän kypsien luutnanttienkin kelpasi! 
Tavanomaisesta puolustushaaroihin tai eri aselajeihin suuntautuvista kokouspaikoista poiketen vuoden 2001 vuosikokous pidettiin Jussi Kärnän loma-asunnolla Porvoon itäpuolella, Gåsvikenissä, syyskuun 1.- 2.päivinä. Tervetuliaiscocktail-tilaisuus pidettiin loistavan sään salliessa luonnon helmassa. 
Myös itse virallinen vuosikokous pidettiin luonnossa, mutta meren rannalla. Sää oli suopea ja kokouksen jälkeen kaikki kilpailut vietiin läpi samalla rantaniityllä. Paikalla oli 26 veljeä teoreettisesta maksimista eli 33’sta - siis osanotto tälläkin kerralla lähes 80%. 
Kurssin kaksi innokkainta kalamiestä: Pepe Tolla ja Roukku Grönqvist esittelevät ylpeinä kalansaalistaan – olivat käyneet verkoilla sillä aikaa kun muut nauttivat luonnosta ja lämmittivät saunaa. Mistähän verkosta nuo kypsät ravut onsaatu? 
Vuoden 2002 vuosikokous pidettiin jälleen Porin Prikaatissa, Säkylässä - elokuun 31. päivänä. Vanhojen reservin upseereiden kilpailuviettiä tyydytettiin tietokoneen virtuaaliammunnoilla aidoilla ”Rynkyillä” - mukana tässä vuosikokouksessamme oli myös ns. ”vanhempi kurssi” eli LntUK 25.

Saarinen, Karjalainen ja Lampela yrittämässä tulosta hampaat irvessä tai kieli keskellä suuta?
Saunominenhan on aina kuulunut vuosikokousten ohjelmaan. Vuonna 2002 toisena kokousisäntänä Prikaatin ohella toimi Lännen Tehtaat Oy, jonka Pyhäjärven rannalla sijaitsevassa saunassa oheinen kuva on napattu. Vauhdikasta keskustelua rennoissa puitteissa ennen perinteisiä kilpailuja ja illallista! 
Syksyn 2003 kokous pidettiin laivaston merkeissä eli olimme Suomenlahden Meripuolustusalueen (= laivaston)vieraina Upinniemessä, Porkkalassa.
Kuvassa ohjusvene "Naantalin" edessä kuuntelemassa esittelyä - vasemmalta: Huttunen, Nieminen, Hulkko, esittelijänä toiminut komentaja Markus Aarnio, Jaskanen, Karjalainen, Virta, Erkinheimo, Vuorela, Jakonen, Virmavirta, Saras ja Toivola.
Upinniemen laiturilla alus "50" eli vartiolaiva "Kiisla"n edessä vasemmalta: "Huklo" Hulkko, Timppa Toivola, Olli Virta, Reijo Jakonen, Kake Vuorela ja Jorkki Saras. Laivaston pojat olivat vetäneet juhlaliputuksen aluksiensa mastoihin ilmavoimien vierailun kunniaksi - tietysti.
Syyskokous v. 2004 suuntautui Panssariprikaatiin, Parolaan. Varuskuntaan sisääntulo on varsin vaikuttava, sillä portin tienoolla on vastassa ryhmä venäläistä alkuperää olevia panssareita - ”tankkeja”. Vanhin niistä on II Maailmansodan aikainen T-34 ”Sotka” ja sitten muutama tuoreempi T-55 ja T-72. 
Saimme myös tutustua juurta jaksain, korvakuulolla  ja käsikopelolla panssari-joukkojen terävimpään nyrkkiin eli tuoreisiin Saksasta hankittuihin Leopardeihin. 
Panssariprikaatissa vierailun jälkeen  kävimme Hämeenlinnassa,  Tykistömuseossa, jossa katsoimme läpi ei vain museon sisältä sekä upean filmin Tali-Ihantalan ratkaisutaisteluista, vuonna 1944 kesällä, vaan myös kaikki museon pihalla Hämeen linnan katveessa näytillä olleet  tykki-vanhukset.
Kuvassa ”Hyppyheikin" vierellä: Tolla, Erkinheimo, Vuorimaa ja Vuorela. Taustalla Roukku Grönqvist jallittamassa joitakin naisia – tietysti! Se olisi ollut uutinen ja yllätys jos hän EI olisi löytänyt sellaisia.
Tämän tapaamisen virallinen kokous, saunominen ja iltapala nautittiin Lepaan Opiston tiloissa, mainiossa savusaunassa Vanajaveden rannalla. Kurssikokous meneillään saunan terassilla. Pöydän päässä iki-puh.joht. Virmavirta oikealla ja häntä vastapäätä iki-sihteeri Nykänen lukemassa edellisen kokouksen aina yhtä hilpeätä pöytäkirjaa. Vasemmalla puolella pöytää Kärnä, Koskela ja Saarinen - vastapäätään Hulkko.
Vuoden 2005 syyskokous pidettiin vanhassa rannikkotykistön linnakevaruskunnassa Rauman edustalla, Kuuskajaskarilla. Myös täällä yhdessäolo ja lounas aloitettiin papusopan merkeissä jo lakkautetun varuskunnanruokalassa.  
Tämä pöytäkunta synnytti idean LntUK 26’n internet-kotisivuista painetun 50-vuotishistoriikin sijasta (olemmehan aikaamme seuraava porukka ja internet on nykypäivää?!).
Vasemmalla Kari Heikkala, Masa Lampela, Jommu Lumme, Pera Seeve ja Jussi Kärnä –
teimme esityksen asiasta ja vuosikokous hyväksyiesityksen.  
Vanhat lentoupseerit tutustumassa 155 mm rannikkotykkitorniin, joka on nyttemmin museoitu. Jatkokoulutusta ikä kaikki - olemme pysyneet hyvin ajan tasalla kaikessa mitä nykypäivän puolustusvoimissamme tapahtuu. Suosittelemme kaikille kursseille.
Näistä eri puolustushaaroihin ja aselajeihin suuntautuneista kokous- ja tutustumis-käynneistämme syntyisi uskomaton määrä kertausharjoituspäiviä, jos ne laskettaisiin yhteen!
Olisimme kaikki vähintään kapteeneita?
Saarelle matkustimme tietysti tyylikkäästi (?) yhteysalus ”Katjalla”. Kuorma oli poikkeuksellisen runsas eli 23 herraa tarvikkeineen. Paatti ui syvällä, mutta vakaasti - täyden lastin ansiosta. Kukaan ei, ihme kyllä, pudonnut mereen! Sääkin suosi ja taas tuli muistoja yhdestä tosi hienosta, vauhdikkaasta ja antoisasta kurssikokouksesta.