Reservissä vuosina 1984 - 1991

Maaliskuun 30. päivänä 1984 pidettiin "ylimääräinen" kurssikokous Katajanokan Upseerikasinon Pilottikabinetissa (tietysti!) kun Eero Jaskanen täytti 50 vuotta - eräänä sille tolpalle ensimmäisinä ehtineistä. 

Helsinki kokousten pitopaikkana on aina ollut "helpoin", sillä suurin osa kurssimme veljistähän asuu "stadin" vahvassa vaikutus-piirissä!
Tälle historialliselle ja nostalgiselle kokouspaikalle löysi tiensä lyhyelläkin varoitusajalla 15 miestä. 

Viisikymmenvuotispäiviä lähestyvillä herroilla näyttää riittävän voimia ja intoa juhlia, vaikka jo syyskuussa samana vuonna edessä oli jälleen "virallinenkin kokous".
Syyskuun 22.-23. päivinä 1984 kokoontui 14 reipasta herrasmiestä Luonetjärven upseerikerholle viettämään kurssin "sääntömääräistä" vuosikokousta. Kurssipotretissa Keski-Suomen Ilmailumuseon pihalla vasemmalta: Seeve, Karjalainen, Virta, Ruohtula, Heikkala, Saras (kurkistaa Karin leveän selän takaa), Jakonen, Huttunen, Virmavirta, Sillanpää ja Vuorela. Tällä kertaa Jaskanen oli kameran takana. Tässä kokouksessa ruvettiin vakavasti keskustelemaan kilpailulajien keventämisestä.
Tässä kokouksessa jaettiin ensimmäisen kerran LntUK 26'n 50-vuotisplaketti. Se on kullan värinen, lieviä taiteellisia vapauksia  käyttäen muotoiltu kipsivalosjäljennös Ilmavoimien "vastaavasta jalopuualustalle kiinnitetystä metallisesta ansiolevykkeestä".

Plaketti luovutettiin tänä vuonna 50 vuotta täyttäneelle Matti Huttuselle. Nyttemmin sen on saanut jokainen kurssimme "vanhus"  50 vuotta täyttäessään! Kuvattu malli sattuu olemaan kronikoitsijan työhuoneen seinällä oleva "yksilö". Plaketin koko: 240 (K) x 185 (L) mm.

Tässä kuvassa itse juhlakalu, rehtori M. Huttunen, kiittelee saamastaan plaketista ja pitää muotopuhtaan kiitospuheen juhliville veljilleen "paistista päästyä"! 

Kun vanhemmat herrasmiehet jo tuolloin nauttivat iltapalaa, niin silloin ei juotu mitään rahvaanomaista, vaan pöydässä oli aina punaviiniä - ja toki ateriasta riippuen myös snapsit! 

Tottakai aina saunan jälkeen maistui olut tai ehkä parikin (ilman makkaraa tosin!).

Vuoden 1985 kokous pidettiin 28.-29. syyskuuta jälleen Korppoossa "Villa Callussa" - mukana nyt 19 reipasta "kalastajaa". Ohjelmaan kuului kampelan savustuksen ohella myös tutustuminen rannikkopuolustuksemme Gyltön linnakkeeseen. Jälleen yksi uusi aselaji, johon meidät perehdytettiin. Maanpuolustuksellinen aspekti on aina ollut mahdollisuuksien mukaan joka tapaamisemme yhteydessä!

Yläkuvassa tunnistettavia herroja: Seeve, Callu itse, Lampela, Vuorimaa, Varkila, Prinkkilä, Tolla ja Jaskanen.

Jotta itse ihailun kohde, rannikkotykki, pääsisi kunnolla mukaan kuvaan, niin tässä sitä järeähköä 155 mm'stä ihailevat R.Jakonen (joka on joskus sekoitettu legendaariseen
J. Rakoseen?), R.Virmavirta ja E. Jaskanen.

Kesäkuun 7.-8. päivinä 1986 kurssimme vietti 30-vuotisjuhliaan - ja kuten tasakymmenvuotisina aina - niin tietysti Kauhavalla! Paikalla oli 22 miestä - tässä ryhmittyneenä aurinkoisena ja lämpimänä päivänä uuden muonituskeskuksen ovensuuhun. Tuntui kuin kukaan ei olisi vanhentunut päivääkään siitä kun tulimme kurssille? No, vyötärölinjat kyllä olivat kenties hieman muuttuneet, mutta siinä kaikki?
Ennen virallista kokousta ja illallista, joka nautittiin tietysti Upseerikerholla, muutamat nopeimmat ehtivät ottaa jonkun erän Kaisaa kerhon biljardihuoneessa.

Kuvassa vasemmalta: Saarinen, Jakonen, Ruohtula, Varkila, Koistinen (selin) ja Nykänen.

Myös suurin osa perinteisistä kilpailulajeista suoritettiin näissä tiloissa.
Saapumislounas nautittiin Ilmasotakoulun ruokalassa - eipä tainnut olla papusoppa- ja pannaripäivä, mutta muuten olivat tarjoilut ja tilat kerrassaan mainiot. Kylläpä olivat olosuhteet ja puitteet muuttuneet siitä kun me aikoinaan tallustelimme näissä maisemissa 30 vuotta sitten! Kyllä nykyisen nuorison kelpasi.
Kurssimme lahjoitti tämän kokouksen aikana Ilmasotakoululle aidon, harvinaisen, kolupuusta valmistetun potkurin, joka siinä vaiheessa asetettiin koulun johtajan työhuoneessa olevan uljaan jalopuisen arkistopiirongin (= kaapin) päälle muiden arvoesineiden (?) joukkoon.
Lokakuun 1. päivänä 1988 kurssi kokoontui vaihteeksi siviilipuitteissa: Helsingissä, Lauttasaaren pursiseura Sindbadin marinassa kurssitoverimme, Jorma Lumpeen, silloisessa "kuunarissa" Bonne Chance'ssa - mukana 20 miestä.Tämäkin kokouspaikka osoittaa, että kun henki on hyvä niin siviilipuolellakin voi kokoontua. Eihän nyt aina tarvitse kuulla lentokoneiden mahtavaa ääntä - muut muistot ja henki yhdistävät!
Syyskuun 30. päivänä 1989 kurssin miehet kokoontuivat jälleen "siviilipuolella" - Harjavallassa - veli-Virmavirran toimiessa isäntänä. Sitä ennen kuitenkin joukko oli tutustunut Porin Ilmailu-opiston toimintaan ( silloin tosin jo Finnairin Ilmailuopisto). Kuva otettu  kentän 5.hallin edessä. Mukana tässä kokouksessa oli 15 miestä - vasemmalta Virta, Kärnä, Nykänen, Vuorela, Hulkko, Lampela (kyykki), Tolla, Vuorimaa, Jakonen, Virmavirta, Erkinheimo, Sillanpää ja Karjalainen.
Vierailimme myös Harjavallan Lammaskosken voimalaitoksessa, jonka "hermokeskuksessa" rentoja veljiä: Sillanpää ja Virmavirta (kurssin kaksi "taistelevaa" kansankynttilää) - Lampela, Jakonen, Kärnä, Vuorela ja Hulkko.

Näissä tiloissa suoritimme kilpailut.

Kokous, illallinen ja yöpyminen hoidettiin Hiittenharjun motellissa.
Lokakuun 6.-7. päivinä v. 1990 kurssimme kokoontui Luonetjärvellä,jossa luonnollisesti ensin vierailtiin Keski-Suomen ilmailumuseossa. Sittentutustuttiin Ilmavoimien Esikuntaan ja lentotukikohtaan. Virallinen kokouspidettiin Ränssin Kievarissa, Kuikan kylässä, jossa myös saunottiin ja syötiinillallinen sekä kilpailtiin kurssin virallisissa lajeissa.

Kurssipotretti on otettu em. museossa vanhanStigun äärellä. Mukana oli lähes 18 herraa, joista kuvassa 16 + kuvaaja.
...ja taas kilpaillaan – nyt tikanheitossa. Kilpailujemme lajivalikoima on ehtymätön! Jorma ”Görgy” Saraaas on heittovuorossa iltahämärissä Ränssin Kievarin pihalla.
Kyykkyistunnan kovat hetket. Paappa Sillanpää punnertaa - homma on menossa maitohapoille ja ilme kiristyy! Seeve seuraa tilanteen kehitystä ja tuomarit - Lare ja Eero ottavat aikaa sekä valvovat sääntöjen noudattamista.
Elokuun 17.-18. päivinä v. 1991 meille suotiin mahdollisuus viettää kurssikokouksemme Ilmavoimien Lapin majalla, Lemmenjoella, jonne lensimme ilmavoimien Fokkerilla rahtilentona. Kone oli varustettu laskuvarjojääkäreitä varten, joten saimme siitäkin aselajista tällä matkalla pientä ”perstuntumaa”. Tällä kerralla oli 20 miestä mukana.
Tällä matkalla vietimme rattoisia hetkiä niin jotostelemalla tunturissa, saunoen kuin myös grillailemalla makkaroita kelokämpän grillikodassa. Kuvassa vasemmalta: Timppa Toivola, Callu Wahlroos, Pepe Nykänen, Pepe Tolla, Erkas Erkinheimo ja Heikki Vuorimaa.
Kurssin reippaat lähdössä lähes 20 kilometrin jotokselle soille ja tuntureille. Kelomajan kuistilla vasemmalla: Heikki Vuorimaa, Kake Vuorela, seisomassa Esko Ruohtula, sitten Pepe Tolla, Paappa Sillanpää ja Reijo Virmavirta. Seisomassa: Harri Prinkkilä, Erkas Erkinheimo, Pepe Nykänen, Matti Lampela ja yksi veneenkuljettajista. Meitä suosi aivan mahtava sää koko Lapin matkamme ajan.
Tämä kurssikokous oli eräs kaikkein mieliin painuvimmista reissuistamme. Kävimme harjoittelemassa kullanhuuhdontaakin aidon Lemmenjoen ”mainarin” opastuksella. Kukaan meistä ei kuitenkaan tunnusta löytäneensä hippuja – yritystä kyllä oli! Kuvassa: Heikkala, Nykänen, Lampela, Erkinheimo ja Kärnä täynnä jännittynyttä yritystä.